Forskning

Cambridgekuren er orginalen til VLCD ( Very Low Calorie Diet ) som defineres som næringsriktig diet med veldig lavt kaloriinnhold ( 450-800 kcal )

Cambridgekuren ble utviklet i 1970 av Alan Howard, professor i næringsfysiologi ved universitetet i Cambridge. Forskerteamet har lagt ned 10 års arbeid for å komme frem til produktet vi bruker i dag. Sikkerheten med Cambridgekuren er dessuten dokumentert i studier bl.a. i London, Dublin, Atlanta Colerado, West Virginia, Rotterdam, Nepal, Gøteborg og Stockholm.

En studie over 15 måneder er utført på Överviktsenheten, Karolinska Sjukhuset, av Kjell Ryttig og Prof. Stephan Rössner ( Journal of Internal Medicine 1995; 238: 299-306). Den viser en gennomsnittlig vektreduksjon over 12 uker på 19,9 kilo ved å bruke Cambridgekuren som eneste næring.

Studier viser at Cambridgekurens fine sammensetning av bl.a. fullverdige proteiner har en bedre beskyttelse mot tap av muskelmassen i forhold til andre vektreduksjonsmetoder. Produktet er brukt av over 38 millioner personer verden over siden 1980.

Obesitas-forskere er enige om, at for et mer varig resultat ved vektreduksjon bør et redusert næringsinntak alltid kombineres med bedre spisevaner.